Get Adobe Flash player
Home Lichaamswerk Dieptemassage

Dieptemassage

Manuele massage heeft een versterkend effect zowel op het lichaam als op de emoties.

Heel wat lichaamspijnen worden veroorzaakt door spierspanning. Een verkrampte houding van de spieren rond de plaats van oorzaak houden de pijn in stand. (bijvoorbeeld hernia)

Deze spanning drukt tevens op de zenuwbanen. Ook emotionele spanningen kunnen zich vastzetten, denk maar aan nek- en schouderklachten ten gevolge van stress.

Dieptemassage stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Massage beïnvloedt de zenuwen in de huid en onderhuid. Door de mobilisatie van weefsels verhoogt de doorbloeding, wordt de lymfe gestimuleerd en verminderen spierspanningen. Ook de klierwerking en het immuunsysteem worden gestimuleerd.

 

Dieptemassage biedt een tegenprikkel aan bestaande pijn, waardoor die gedempt wordt. De hersenen produceren endorfines en de afvoer van afvalstoffen uit de weefsels wordt bevorderd. Er ontstaat harmonie.

 

De huid wordt bewerkt met een neutrale olie, waarna een intense massage wordt uitgevoerd van een half uur tot een uur. Hierbij worden handen, vuisten en elleboogdruk gebruikt. Er wordt rekening gehouden met de pijngrens van de klant.

 

De spieren komen hierdoor los en ontspannen. Men gaat vaak pijnvrij (of verlost van de ergste pijnen) buiten. De aangeraakte gebieden kunnen tot drie dagen gevoelig blijven. Men is echter van de ergste pijn verlost en heeft meer bewegingsmogelijkheden.

De bedoeling is dat men na zo weinig mogelijk behandelingen (à rato van één keer per week) weer volledig kan functioneren.

Ook preventief kan men gebruik maken van deze massage.

Voorafgaand aan de massage is persoonlijke hygiëne vereist.